Biologique Recherche


При основаването си преди тридесет и пет години, компанията Biologique Recherche стартира като лаборатория за изследвания и развитие, чиято цел е създаване на формули за професионалисти, разочаровани от съществуващите козметични продукти.

Днес, методът Biologique Recherche притежава репутация на поразително ефективен, като се основава на клиничен подход към грижата за красотата, използвайки чисти, концентрирани, сурови съставки, както и иновативни и педантични протоколи и процедури.

Д-р Филип Аллуш е клиничен лекар, който отрано проявява интерес към съвършено различния подход, възприет от родителите му.

В началото на XXI в. той постепенно поема от своя баща Иван творческия отдел на бизнеса. Неговият опит като практикуващ лекар му дава комплексен подход към кожата като към орган, непосредствено свързан с другите органи и системи в организма. В допълнение, работата му в интензивните отделения му дава познания за реакциите на вътрешните органи под силен стрес. Така опитът на д-р Аллуш добавя ново измерение към всички специални техники на марката.

Biologique Recherche е международен бранд, разпространяван в повече от 50 страни. Водещият център за красота на марката, Посолство на красотата, се намира на престижния адрес бул. Шанз Елизе 32.

Състояние на кожата©Необичайната визия на Доктор Филип Аллуш за кожата
Схематично казано, нашата кожа може да бъде сравнена с къща. Ако покривът е направен лошо и не може да гарантира защита за къщата от външните агресивни въздействия, всички, които са вътре, са обект на стрес и са уязвими.

Ние знаем, че усъвършенствайки повърхността, ние помагаме на кожата да се възстанови по- хармонично, създаваме платформа за младост и здравословен блясък. Този метод на наблюдение на това, как епидермисът взаимодейства с най- дълбоките слоеве на кожата, се нарича "интерфейсна козметология".

Той помага да се разбере как активните съставки в козметичните продукти въздействат върху кожата още при първия контакт с епидермиса, без необходимост да се прониква през повърхностния слой.

Човекът има не една, а няколко кожи. Нашето Състояние на кожата се променя няколко пъти само за един ден, както и в течение на целия ни живот. Всеки човек има различно "Състояние на кожата", което еволюира в рамките на един ден. Методологията Biologique Recherche третира епидермиса според неговото Състояние на кожата ©.

Откривайки методологията Biologique RechercheАвтентичност и хармония са душата и есенцията на всички козметични продукти Biologique Recherche


Автентичност и хармония са душата и есенцията на всички козметични продукти Biologique Recherche.
Всички козметични продукти за лице и тяло на Biologique Recherche отговарят на специфични характеристики:

• Висока концентрация (над 20% в повечето продукти) на растителни, морски и биологични екстракти.
• Без изкуствени аромати, за да се запазицелостта на формулите и да се избегнат алергични реакции.
• С уважение към оригиналната структура на активните съставки и използване на студени производствени технологии при повечето формули.
• Най-високо качество на активните съставки.
• Формулирани, за да действат заедно с уникални, оригинални мануални техники, за незабавни, изключителни, почти магически резултати.

Нашата оригинална методология се основава на следващите три фундаментални фази

1.

Фаза на козметична оценка:


Използвайки индивидуален подход към кожата, с оглед на нейните физиологични особености и след визуална и тактилна диагностика, се определя моментното Състояние на кожата® на всеки клиент. Според получените резултати, персонално се подбира най-подходящата процедура.

2.

Фаза на Инициализация


Както много дерматолози, Доктор Както много дерматолози, Доктор Аллуш вярва, че епидермисът е от централно значение за грижата за кожата. Той е външен слой на кожата и крайната бариера, която защитава целостта на нашия вътрешен свят. Благородните функции на епидермиса "трябва да се уважават и той следва да получи персонализирано лечение, прилагано в съответствие с точен и строг ритуал. В Biologique Recherche ние вярваме, че този етап е от съществено значение.

3.

Лечебна фаза


По време на тази фаза се използват продукти с висока концентрация, които стимулират възстановяващите процеси, както в епидермиса, така и в най-дълбоките слоеве на кожата. Кожата е комплексен орган, създаден за защита и свързване, който регенерира като по чудо всеки месец през целия ни живот. Уникалните предимства на тези авангардни, персонализирани лечения за кожата са кскто незабавни, така и трайни резултати, дори и за особено небалансирани Състояния на кожата®.